15.4.08

Skike


Minupärast võivad jäämäed edasi sulada ja kolmeteistkümnes planeet meie poole edasi liikuda. Lund pole vaja, kepid kätte ja skikema :) Skikedega saab sõita igal asfaldid, takistuseks pole liivane, auguline, üleminekukohtadega, suureteraline asf pind, killustikupuruline asfalt. Kui telliskive või 16...32 killustikku teel ei ole, veereb ilusti üle. Metallist politseikünnistele käib küll põhi vastu, nee et nendest ei saa hooga üle libiseda. Veel kõlbab sõita nendega peenefraktsioonilisel killustikteel nagu kadriorus on (natuke lõhub kumme küll) ja paekivituhast teedel. Samuti metsaradadel, isegi väiksemad juurikad ei sega. Ainult märjal pinnasteedel ja -radadel (mullast) ja murul on paha sõita, vajub sisse. Aga kui need varsti ära kuivavad, on ka need sõitmiskõlbulikud. Ühesõnaga on and off road.

Kiirus väheke kannatab (kuigi ma pole rullsuusaga sõitnud), et pigem on need trenni tegemiseks kui ühest kohast teise libisemiseks. Samas tulin ma nendega läbi linna tööle ja see oli väga sujuv: pidurdamine on väga hea ja lihtne, kuni 3cm kõrgustest äärekividest veereb üles, auklikud kõnniteed pole probleem.
Kokkuvõtteks hea asi, maksab alla 4000.- Extreme Pirita poes. Pole vaja eraldi klambrit ega saabast (astud tossuga sisse ja korras).
Hüvasti igavad asfaldist kergliiklusteejupid, kus tuhat ratturit ja rulluisutajat koos suvel higistavad. Elagu loominguline lähenemine ja vabadus valida liikumisel erinevate pinnaste kasutamisel.

No comments: