26.10.09

Libahunt II 2009 - karikaomanikud Jee!

Kirjutan Libaka jutu ka kohe Bike-X-i otsa. Vbl kunagi viitsin tagantjärgi ka teised suvised võistlused siia postitada (mingid draftid kusagil on olemas...)

Imelikul kombel on meie Libahundi I etapi 4.-s koht ja sügisese 9.-s kokku andnud 3.nda koha, niet ometigi poodium!!! See oli vist Ilma ilma terata tiimi loomisel esimene mõte, et naistiime on nii vähe, raudselt me kusagil ruulime. Niet nüüd siis vähemalt midagigi. Ise pole veel seda imet päris näinud, sest me pistsime sealt kohe plehku, aga korraldaja sõnul saavat me oma medalid ja karika kätte reedel. Wupiduu!

Iseenesest viimane libakas ei olnud vahva mitte ühtegi moodi, mina läksin küll äärmise vastumeelsusega, lootes veel võistlushommikulgi et mind mingil imelisel moel maha unustatakse.

Algas võistlus legendi-o-ga, mis oli täiesti okei, kuni mingi purdeni, mille kohta legend kirjutas midagi stiilis "ära pabista ära rabista". Purre oli üle jõe langenud puu, väga pika järjekorraga puu (sest kõik pabistasid ja rabistasid). Selle purdega läkski väga palju aega, (ca 15 minutit) sahmisime seal edasi tagasi et leida paremat ülemineku kohta kuni kõik laste ja loomadega peretiimid, kes kannatlikult järjekorda ootasid, olid ka üle saanud... Kogu legendi-o võttiski seetõttu meil ca tunni, niet sinna läks ka kogu eelnevalt planeeritud plaan... 1 h oli juba kadunud ja liikunud olime suht väiksel alal tiirutades ning asusime endiselt üsna stardi lähedal. Palju sa selle 5 tunniga enam kaardi ülemisse-alumisse ossa jõuad... Jäimegi enamvähem kaardi keskele tiirutama.

Lisaülesanded sakkisid - heinamaal heinapallidele kirjutatud tähtede üle lugemine (millist tähte on kõige rohkem), mis oli suht võimatu kuna paberit-pliiatsit meil polnud, Hedi üritas kõike kuidagi sõnumitena telefoni salvestada... Lõpuks kokkuliitmine oli ülimalt keeruline ja vastus muidugi vale. Alguses saime aru et me selle 7-se punkti eest midagi ei saa, hilisemas lisaülesandes saime siiski teada et tegemata lisaül eest saab ikkagi 3 punni. Sellest punkti mittesaamisest ja valest vastusest olime nii nördinud, et järgmised 2 punkti (KP56 - KP52) olid täielik fiasko. Märjas võssis teiste järgi minnes, kaarti üldse mitte vaadates sumpasime jääkülmas vees, aru ei saa kus oleme.. Üks punase vestiga tsikk kes oli nelja mehega tiimis ainult kisas kordamööda kõikide meeste nimesid. Seal kaotasime julgelt üle 10 minuti. Kiviaiapunktis sama palju. Ka suusahüppetorni lisaül jäi meil sooritamata. Tegu oli mingi metallist konstruktsiooniga kust siis kõrgusekartmatu Hedi pidi üles ronima, see aga oli selleks liiga libe. Nii et loobumine tuli juba eos.

Muus osas läks o-osa suht ok, jooksime nii palju kui viitsisime, punkte leidsime päris okeilt (va KP46 kus me jälle ise kaardivaatamisest loobusime ja mingite tüdrukute järel jõlkusime).

Lisaülesanne kanuuga oli väga hea (kordamööda üks jooksis teine sõudis ja punkt võetud siis järgmisesse vastupidi). Üksi kanuud sõita väikse tuulevaikse tiigi peal on päris mõnus. Libahundi kodulehel oli mingis pildiseerias meist ka pilt - Hedi kanuus, mina pilliroo sees rullumas. Pildi autorit ei tea.

Nüüd lugesin kodulehelt et ühes lisapunktis kuhu me viimasel hetkel minemata jätsime, oli skaikidel sõitmine... Mitte et see minus mingeid tundeid tekitaks. Rökaööbi tüdrukud (kes muide tulid 80 punktiga naistest teiseks) korjasid kusagil veel 6-te erinevat liiki puulehti ka. Ja vist sellega lisaülesanded piirdusidki.

Kohaks tuli häbiväärne DD 9/15 ja punkte veel häbiväärsem 67. Aga ka see ei tekita minus erilisi tundeid.

Märksõnadeks:
- alati pastakas ja paber kaasa (heinapallide liitmisel oleks väga abiks olnud)
- ei tasu hakata liiga vara finishisse tagasi sättima

Järgmiseks hooajaks plaane pole. WinterX ja siis sealt vaatab edasi. Midagi sellist et kui läheb hästi, siis teeme järgmise hooaja ja kui läheb kehvasti (no nt ei loe jälle juhendit, hilineme starti, orienteerume kaardist välja vms) siis mõtleme uuesti, kas teeme järgmine aasta veel või ei.

EDIT1: WinterX jääb vist tavapärases Katrin-Hedi-Ruta koosseisus ära, mingid imevabandused Katrini poolt :(
EDIT2: lisasin kaardi ja algelise läbitud raja-kritselduse (legendi-o välja arvatud, seega algusega KP24-st).
Kilomeetreid tuli koos legendi-o-ga (3,8 km) kokku ca 25. Seega uskumatul moel sama palju kui kevadel. Ometigi punkte jõudsime võtta nii vähe :(

No comments: